Почти всички членове на съвета на директорите на Напоителни системи са

...
Почти всички членове на съвета на директорите на Напоителни системи са
Коментари Харесай

Аргоминистърът уволни борда на "Напоителни системи"

Почти всички членове на съвета на шефовете на  " Напоителни системи " са освободени. Това съобщи министърът на земеделието Иван Иванов пред парламентарната Комисия по земеделие. Поста си резервира единствено изпълнителният шеф, който също ще бъде заменен, в случай че не реализира бързо финансово излекуване на държавното сдружение.  

Освободените членове на борда в действителност влязоха в предприятието наскоро - те бяха назначени от Христо Бозуков, предшественика на Иванов в служебното държавно управление.  

Новият министър сподели пред депутатите, че  че е изумен по какъв начин въобще съществува това дружество и че евентуално скоро ще сезира  ДАНС и Министерство на вътрешните работи поради подозрения за тежки злоупотреби и обири. Преди него и проф. Бозуков подаде сигнал до прокуратурата за възможни закононарушения. Иванов посочи, че е упълномощил одит и чака отчета от него.  

 

Във връзка със скъсаните насипи, предизвикали тежки наводнения преди месец, министърът посочи, че са изпратени претенции до формите-изпълнители да извършат ремонт в гаранционния период, само че те отхвърлят да го създадат. Затова се плануват нормативни промени, като концепцията е чиновници на " Напоителни системи " сами да правят ремонтите на значимите уреди, заяви БНР.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР